sumiran op facebook

Uit eigen streek

Een aantal van de biologische producten welke onze winkel bevoorraden zijn afkomstig van biologische ondernemers uit de streek.

Doordat deze producten uit de buurt komen, kunt u zelf achterhalen waar het product precies vandaan komt en wie de producent is. Hiermee is de kringloop rond en is de lijn van producent naar consument kort en duidelijk traceerbaar. Dat is voor u als consument zeer belangrijk, maar ook zeker voor ons als biologisch verkooppunt. Regelmatig wordt de term gebruikt Ďvan land tot klantí.
De afstand van land tot klant is bij veel van onze producten erg kort. 

Als biologische boerderij hebben we contacten met biologische boeren, zodat we u van de nodige informatie kunnen voorzien waar u bijvoorbeeld biologische groenten in de buurt kunt halen en waar het biologische vlees vandaan komt. Dit geldt ook voor het biologisch brood,  biologische (geiten) kaas en biologische eieren welke ook bij ons in de winkel te verkrijgen zijn.
Enkele andere biologische streekproducten uit de regio zijn: appelsap, appelen, koekjes en uiteraard ook enkele vleesvarianten van eigen bodem waaronder biologische kroketten en soepen.

Vaak bieden producenten ook rondleidingen aan, waardoor je kunt ontdekken hoe een product gemaakt wordt, welke ingrediŽnten er in zitten en wat er allemaal voor nodig is om tot een eindproduct te komen. Sommige bedrijven bieden workshops aan zodat je zelf een biologisch product onder begeleiding kunt maken.

uit eigen streek

terug naar boven