sumiran op facebook

Biologische Vleesverwerking

 

Omdat wij een eigen vleesverwerking/slagerij hebben, weten we precies waar ons vlees vandaan komt. Wij staan 100% garant voor de herkomst en verwerking van ons biologisch vlees. Al ons vlees komt uit Nederland.

Het biologisch varkensvlees wordt grotendeels door onszelf geproduceerd. Bij tekort kopen wij hele varkens in bij een collega biologische varkenshouder, die wij vervolgens in onze eigen slagerij helemaal zelf verwerken

Wij werken al jaren nauw samen met biologisch rundveebedrijf Peter van der Kruis (www.ecovleesvdkruis.nl) uit Heeze, die zo'n 100 biologische blonde d'acquitaine vleesrunderen van hele goede kwaliteit heeft lopen op de Strabrechtse heide.

Eén van de belangrijkste reden dat wij een eigen ambachtelijke slagerij hebben is dat wij het gehele traject van "land tot klant” willen beheren, en letterlijk willen weten wat voor een vlees wij in de kuip hebben.

Na een gezond en vrij leven worden de biologische runderen, varkens of kippen geslacht voor de productie van biologisch vlees. Dit gebeurt in een slachthuis dat onder toezicht staat van de biologische controle-instantie Skal. Vanuit het slachthuis gaat het karkas door naar ons waar onze eigen slager het vervolgens in lappen snijdt en wij er zelf verder allerlei vleesproducten van maken.

Alles ambachtelijk bereid!!!

Vervolgens worden deze producten door ons ingepakt, gevacumeerd, bestickerd en snel ingevroren (= shock-vriezen).

Het uiteindelijke product is dan  winkelklaar.                                                                                                                                                                        

 

Al onze vleesproducten worden bereid met zeezout, biologische kruiden en specerijen en volgens de Europese regelgeving voor biologische vleesverwerking verwerkt.

Ons streven is om alle niet-natuurlijke E-stoffen die wel in de biologische vleesverwerking gebruikt mogen worden zo veel mogelijk te vermijden.

Zo worden al onze gerookte ham, spek, bacon, rookvlees en droogworstjes zonder natrium-nitriet (E250) bereid.                                                                                                                                                      
                                                                                                                            

Op de boerderij roken wij op ouderwetse wijze onze eigen hammen, spekken, bacon en rookvlees op puur beukenhout.    

                                                                                                                            

 

terug naar boven